Aantal personen : 4
Voorbereiding : 10 min
Bereidingstijd : 4 uur
Ingrediënten
- 1 kg runderlappen
- 2 eetl. maizena
- 75 g boter/margarine
- 1 eetl. olijfolie
- 1 grote uien
- 2 eetl bruine basterdsuiker
- 2 eetl azijn
- 2 flesjes OnsRegt Tripel
- 1 laurierblad
- 1 kruidnagel
- 2 blokjes pure chocolade
- 1/2 theel gedroogde tijm
- 2 snee peperkoek
- 1 eetl mosterd
- zout en vers gemalen peper
Bereiding
Snipper de ui grof en snijd de runderlappen in stukken van 2 bij 2 cm en strooi er de maizena en zout en vers gemalen peper overheen. Verhit de boter. Als de boter mooi bruin is voeg je het vlees toe en bakt deze in ca. 5 minuten rondom gaar.
Schep het vlees uit de pan en voeg de eetlepel olijfolie. Fruit de uien tot deze glazig zijn. Voeg de suiker toe en vervolgens 1 flesje OnsRegt Tripel, azijn laurier, kruidnagel, tijm en het vlees. Roer het even goed door en breng het mengsel aan de kook. Laat het vlees vervolgens 2 uur op een lage temperatuur stoven.
Pak een mooi bierglas en open het 2e flesje OnsRegt Tripel, schenk deze in en geniet van de geur van de stoof en het lekkere biertje.
Snijd alvast 2 plakken peperkoek en voeg deze samen met een eetlepel mosterd toe aan de stoof. Laat het mengsel nog 1,5 uur stoven en schep het tussendoor even lekker om zodat de stoof gaat binden.
Serveer de stoof met verse frieten en wat frisse salade. Drink er een lekker glas OnsRegt Tripel bij.