Collin & Cees, broers, vrienden én biermakers

Samen genieten mooie bieren, dat is OnsRegt.

Ons moeders Friet Kipkerrie met OnsRegt Blond

Aantal personen : 4
Voorbereiding : 10 min
Bereidingstijd : 1 uur

Ingrediënten

  • 1,5 liter water
  • 600 gr.kipfilet
  • 3 bouillon blokjes
  • 1 Rode paprika
  • 1 Groene paprika
  • 1 Prei
  • 1 rode peper
  • 2 tl Kerrie poeper
  • 2 eetl. maizena
  • zout en vers gemalen peper

Bereiding

Breng 1,5 liter water aan de kook met de 3 kippenbouillon blokjes en zout. Snij de kipfilet in blokjes van 1,5cm en peper en zout de kip. Als het water kookt voeg je de kip toe.

Ondertussen snijd je de paprika in blokjes en de prei in dunne ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijdt kleine ringetjes. Na ca. 15 minuten mogen de groenten en rode peper bij de kokende bouillon gedaan worden. Voeg nu ook 2 theelepels kerriepoeder toe.

Na ca. 30 minuten de kip en groenten gekookt te hebben gaan we de kipkerrie op dikte maken. Voeg 2 eetlepels maizena in een kommetje met koud water, roer dit goed door en voeg het al roerend bij de kipbouillon. De saus moet dik genoeg zijn zodat deze lekker aan de frietjes blijft zitten.

Serveer de Kipkerrie met frietjes. Drink er een lekker glas OnsRegt Blond bij.

Facebook
WhatsApp