Aantal personen: 4
Voorbereiding: 20 min
Bereidingstijd: 4 uur
Ingrediënten
- 1 kg runderlappen
- 5 grote rode lomboks of 10 kleintjes (pepers)
- 1 grote gesnipperd
- 5 teentjes knoflook
- ½ theelepel koenjit
- 1 tl laos
- 1 tl gember poeder
- 1el kemiripasta
- 1 blok santen
- 1 spriet sereh
- 2 salam blaadjes
- 2 djeroek poeroetblaadjes
- zout
- Gua buns of een witpuntje
Bereiding
Zet een flesje OnsRegt blond in de koelkast en 1 op de aanrecht om mee te koken. Snipper de ui grof en snipper de knoflookteentjes. Halveer de lomboks en verwijder de zaadlijsten en snijd de lomboks in kleine stukjes. Let op de lomboks zijn zeer scherp! Ben je bang dat het te pittig wordt leg de lomboks dan 10 minuten in warmwater, verminder niet het aantal.
Wrijf de lomboks, uien, knoflook, de kimiripasta, koenjit, laos, gemberpoeder en wat zout in een vijzel tot een fijne brij. Los alvast de santen op in 0,75 liter water en voeg er het kruidenmengsel en de bladeren aan toe. Kneus de sereh spriet door er met een groot mes eerst met de scherpe kant op te slaan en daarna flink met de botte kant, voeg de sereh toe aan het mengsel.
Voeg de runderblokjes toe en het flesje OnsRegt blond en laat dit lekker koken op een laagvuur totdat de saus door verdamping lekker indikt. Roer het mengsel regelmatig om zodat deze niet aan de bodem vast gaat zitten.
Schenk voor jezelf een glas OsRegt Blond in en geniet van het bier en de heerlijke geur van de stovende Rendang
Serveer de Rendag op een gestoomd gua bun met een zoetzure plak augurk en geniet van de smaaksensatie samen met een glas OnsRegt Blond.